Kuka olen ja mistä kirjoitan

_AA_7584BW (1).JPG

Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Terve!

Nimeni on Kalle Pirhonen ja työskentelen strategia-asiantuntijana Ylen strategiaosastolla. Työtäni on tulkita trendejä ja erilaista dataa ja muuttaa ne näkemykseksi ja konkreettisiksi toimenpide-ehdotuksiksi. Kansainvälisissä yrityksissä samantyyppisen tehtävänkuvan englanninkielinen vastine on strategy analyst.

Erityisosaamistani on yleisöymmärrys, sisältöjen kehittäminen datan avulla ja kansainvälisen mediatoimialan tuntemus.

Perustin tämän blogin harrastusmielessä alkuvuonna 2017. Kirjoittaminen on minulle läheinen tapa jäsentää omia ajatuksia, ja yleisesti ottaen onnistumisen mittaaminen alustalla kuin alustalla kiinnostaa, on sitten kyse televisiosta tai vaikkapa äänellä ohjattavasta tekoälyllä toimivasta kaiuttimesta. Tutuimpia alustoja minulle ovat tässä mielessä tv, verkko ja some.

Missioni on, että pelkkä datan tuominen ihmisten pöydille ei riitä, vaan se pitää osata muuttaa näkemykseksi. On osattava selittää, mitä mikäkin tarkoittaa, mitä siitä voi seurata ja mitä tarttis tehdä.

Olin pitkään halunnut kirjoittaa näistä asioista kansantajuisuuskärjellä, koska datasta ja mittaamisesta puhuttaessa turhan moni asia näyttäytyy aihepiiriä tuntemattomalle koukeroisena jargonina. Tämä sanottua tulee käymään aivan varmasti myös niin, että en osaa avata jotakin aihetta tarpeeksi kansantajuisesti, koska itsekin vasta monessa mielessä opettelen. Mutta teen parhaani!

Haluan myös osoittaa, että data ja intuitio voivat kulkea kauniisti käsi kädessä.

Aiemmin olen työskennellyt yleisöymmärryksen ja analytiikan parissa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan audience editorina, jossa tehtävässä etsin tapoja, joilla viedä dataa mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa työyhteisöön niin, että mahdollisimman monet hyötyvät. Sitä ennen työskentelin pitkään erilaisissa esimiestehtävissä journalististen, erityisesti sähköisten sisältöjen parissa, viimeksi vuosina 2015–2017 tuottajana sosiaalisen median videopalvelussa Yle Kioskissa, jota olin myös mukana perustamassa. Ennen Kioskia työskentelin tuottajana Ylen uutistoimistossa sekä uutispäällikkönä ja toimittajana Ilta-Sanomissa, ja toimittajana Itä-Savo-lehdessä.

Lisätietoa minusta:

Analytiikkayhtiö Newswhipin haastattelu (2017)

Journalisti-lehti (2017)

Moreenimedia (2018, Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoiden julkaisu)

Suomen Lehdistö (2018)

Olen käynyt luennoimassa onnistumisen mittaamisesta mediassa mm. Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa sekä erilaisille yhdistys- ja kaupallisille toimijoille.

Yhteyttä voit halutessasi ottaa blogini FB-sivulla tai Linkedinissä.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Kuka olen ja mistä kirjoitan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s