Kuka olen ja mistä kirjoitan

444e303b-2c84-48ee-b248-9cc12b411b04

Kuva: Pete Aarre-Ahtio

 

Terve!

Nimeni on Kalle Pirhonen ja olen työskennellyt vuodesta 2018 lähtien strategia-asiantuntijana Ylen Strategia ja asiakkuus -yksikön strategiatiimissä, joka vastaa Ylen strategian laatimisesta ja toteuttamisesta yhdessä johdon ja yleläisten kanssa. Tämä blogi on harrastukseni ja teen sitä vapaa-ajallani.

Työtäni on tulkita trendejä ja erilaista dataa ja muuttaa ne näkemykseksi ja konkreettisiksi toimenpide-ehdotuksiksi. Kansainvälisissä yrityksissä samantyyppisen tehtävänkuvan englanninkielinen vastine on strategy analyst.

Erityisosaamistani ovat samat kolme teemaa, joita myös blogissani käsittelen: 1) median toimintaympäristö, 2) strategia ja 3) onnistumisen mittaaminen.

Pyrin kirjoittamaan näistä teemoista mahdollisimman kansantajuisesti.

Perustin Numeroiden takaa- blogin harrastusmielessä alkuvuonna 2017 jäsentääkseni ajatuksiani onnistumisen mittaamisesta media-alalla. Olin pitkään halunnut kirjoittaa näistä asioista kansantajuisuuskärjellä, koska etenkin datasta ja mittaamisesta puhuttaessa turhan moni asia näyttäytyy aihepiiriä tuntemattomalle koukeroisena jargonina. Uskon myös siihen, että data ja intuitio voivat kulkea kauniisti käsi kädessä.

Aiemmin olen työskennellyt yleisöymmärryksen ja analytiikan parissa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan audience editorina, jossa tehtävässä etsin tapoja, joilla viedä dataa mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa työyhteisöön niin, että mahdollisimman monet hyötyvät. Sitä ennen työskentelin pitkään erilaisissa esihenkilötehtävissä journalististen, erityisesti sähköisten sisältöjen parissa, viimeksi vuosina 2015–2017 tuottajana sosiaalisen median videopalvelussa Yle Kioskissa, jota olin myös mukana perustamassa. Ennen Kioskia työskentelin tuottajana Ylen uutistoimistossa sekä uutispäällikkönä ja toimittajana Ilta-Sanomissa, ja toimittajana Itä-Savo-lehdessä.

Arvio blogistani Helsingin Sanomissa huhtikuussa 2021:

Lisätietoa minusta Suomen Lehdistön jutussa lokakuulta 2020:

Vanhempia juttuja:

Analytiikkayhtiö Newswhipin haastattelu (2017)

Journalisti-lehti (2017)

Moreenimedia (2018, Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoiden julkaisu)

Suomen Lehdistö (2018)

Yhteyttä voit halutessasi ottaa blogin FB-sivulla tai Linkedinissä.

2 kommenttia artikkeliin ”Kuka olen ja mistä kirjoitan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s