Yleisön ymmärtäminen & analytiikka

Näin toimii Facebookin omistama someanalytiikkatyökalu CrowdTangle

Näyttökuva 2017-04-11 kello 13.45.47.png

Näyttökuva 2017-04-11 kello 14.10.38.png

Maailmassa ei varsinaisesti ole enää pulaa työkaluista, joilla kartoittaa sisältöjensä menestystä sosiaalisessa mediassa tai selvittää, miten muiden sisällöt siellä pärjäävät. Facebookin hiljattain ostama CrowdTangle ei juuri tarjoa sellaisia ominaisuuksia, joita joku ei jo tarjoaisi, mutta kiinnostavaksi sen tekee nimenomaan nimekäs omistaja. Ja tietysti se, että se muuttui vähän aikaa sitten ilmaiseksi (huhut kertovat, että jonoa on).

Näyttökuva 2017-04-11 kello 13.04.50.png

CrowdTanglella on tällä hetkellä mahdollista tehdä pääpiirteissään kolmea asiaa: löytää trendaavat aiheet ensimmäisten joukossa ja jäsentää niitä monin eri tavoin, seurata omien somesisältöjen menestystä suhteessa kilpailijoihin lyhyellä tai pitkällä aikavälillä sekä seurata viittaajaliikennettä eli niitä tahoja, jotka ovat linkanneet somesta sinun sisältöihisi tai muiden sisältöihin. CrowdTangle hyödyntää ainoastaan julkista dataa: siihen ei kirjauduta sen tilin tunnuksella, jonka toimintaa haluat tarkastella.

Jos esimerkiksi tietty aihe leviää somessa aiempaa nopeammin, voit tilata halutessasi siitä ilmoituksen vaikkapa työpaikkasi Slack-ryhmään.

Näyttökuva 2017-04-11 kello 13.05.28

Pääsen itse kokeilemaan CrowdTanglea vasta hieman myöhemmin, mutta se näyttäisi julkisten lähteiden perusteella yhdistelevän ominaisuuksia, joita jo nyt tarjoavat esimerkiksi sosiaalisen median hallintatyökalu Falcon ja seurantatyökalu Newswhip Spike. Samoja ominaisuuksia on myös Ezy Insightsin seurantatyökalussa.

Näyttökuva 2017-04-11 kello 14.11.01.png

Näyttökuva 2017-04-11 kello 13.05.48.png

Falconin osalta täytyy todeta, että jos CrowdTanglen käytettävyys on vähänkään parempi, voittajaa ei ole tässä suhteessa vaikea nimetä. Käytettävyys ylipäänsä on asia, jossa alalla on mielestäni eniten petrattavaa. Tämä näkyy arjessa niin, että uudet käyttäjät eivät kovinkaan usein osaa ottaa työkaluista kaikkea irti – eivät välttämättä edes perusasioita, ellei perehdytys ole jatkuvaa.

Näyttökuva 2017-04-11 kello 13.48.46.png

PS. CrowdTanglen nettisivuilla on muuten näppärä toiminto, joka listaa halutun aikavälin suosituimmat natiivivideot Facebookista. Esimerkiksi Helsinki-haulla löytyy viikon ajalta 12 videota.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s