Yleisön ymmärtäminen & analytiikka

Pikakatsaus CrowdTangleen Suomi-esimerkillä: Dataa saa nyt myös julkisista FB-ryhmistä

Facebookin omistama someanalytiikkatyökalu CrowdTangle muuttui viime syksynä yrityskaupan myötä maksuttomaksi. Se on käytössä useissa uutistaloissa maailmalla.

Työkalun isoin miinus on sama kuin kaikilla vain julkista dataa hyödyntävillä analytiikkatyökaluilla: se ei pääse käsiksi esimerkiksi FB-sivun tavoittavuustietoihin, koska ne eivät ole julkisia.

Julkista dataa ovat jaot, kommentit, tykkäykset ja muut reaktiot sekä postaustyyppi ja -määrä.

On CrowdTanglella hyötynsä. Käyttökelpoisimpia ominaisuuksia on mielestäni Instagram-tilien kilpailijavertailu sekä vaikkapa FB:n tai Instagramin historiatietojen tarkastelu.

Uusin ominaisuus tupsahti viime viikolla: CrowdTanglella pääsee nyt kurkkaamaan julkisten FB-ryhmien konepellin alle. Homma onnistuu Intelligence-välilehdeltä.

Alla näkyvässä esimerkissä tarkastelen Suomen luonnonvalokuvaajat -ryhmän tietoja. Käppyrä kertoo, että viimeisen kolmen kuukauden aikana lähes kaikki aktiviteetti ryhmässä on tullut valokuvapostauksiin – kuten olettaa sopiikin. FB-videoita ryhmässä on julkaistu kyseisellä aikavälillä reilut 200 kpl, valokuvia 21 800 (aikamoinen määrä – skeptinen kun olen, oikeassa elämässä tarkistaisin vielä suoraan ryhmän fiidistä, voiko julkaisumäärä olla peräti keskimäärin 1300 kpl viikossa, mutta menköön nyt tarkistamatta esimerkistä).

Näyttökuva 2017-10-16 kello 14.46.28Näyttökuva 2017-10-16 kello 14.46.43Näyttökuva 2017-10-16 kello 14.47.00Näyttökuva 2017-10-16 kello 14.47.14

Vielä tällaisenaan uusi ominaisuus on mielestäni tyyppiä ”ihan kiva”. Vaikea nähdä, miten tämä vielä auttaa kehittämään toimintaa eteenpäin, mutta ainakin strategisena työkaluna joitain hyötyjä voisi kuvitella varsinkin, jos haluaa päästä kurkkaamaan, mitä muissa kuin itsensä hallinnoimassa ryhmässä tapahtuu.

Seuraavassa vielä esimerkkejä, mitä CrowdTanglella on voinut tehdä jo aiemmin:

Näyttökuva 2017-10-16 kello 14.50.05

Robinin FB-sivun keräämä aktiviteetti sisältötyypeittäin viimeisten kolmen kuukauden aikana. Jaotteluväli on viikko.

Näyttökuva 2017-10-16 kello 14.56.54

IS:n, IL:n ja Hesarin viimeisen kuukauden aikana julkaisemien natiivivideoiden eli FB:hen suoraan ladattujen videoiden näyttömäärät sekä mm. näytöistä jakojen kautta tullut osuus.

Näyttökuva 2017-10-16 kello 14.57.12

Tämä näkymä kertoo, että viimeisen kahden tunnin aikana nämä kolme postausta ovat olleet suhteessa omien FB-sivujensa parhaita. ”Overperforming” ja postauksen alla näkyvä 2,1x-luku tarkoittaa postauksen menestystä keskiarvoon nähden. Keskiarvo lasketaan sisältötyypeittäin eli esimerkiksi linkeillä ja videoilla on omat keskiarvonsa.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s