Yleisön ymmärtäminen & analytiikka

Haluatko nähdä FB:n uutisfiidissä AINA ENSIMMÄISENÄ ne tuoreimmat sisällöt, jotka oikeasti kiinnostavat sinua? Näin teet algoritmille ohituskaistan

Näyttökuva 2018-01-05 kello 8.56.35.png

Kännykkäsovelluksessa täppää sivun Seurataan-kuvaketta ja valitse ”Katso ensin”. ”Oletus” tarkoittaa, että sivun postausten näkyvyyden määrittää algoritmi – johon toki omalla käyttäytymisellä voi vaikuttaa. Sivun seuraamisen voi myös lopettaa (”Älä seuraa”), mutta edelleen pysyä sivun tykkääjänä. Tästä johtuen tykkääjä- ja seuraajamäärät eivät ole FB-sivuilla samat.

Vain pari täppäystä riittää.

Kikka on jo vanha, mutta saattanut unohtua. Eikä kyse oikeastaan ole kikasta, vaan Facebookiin sisäänrakennetusta Katso ensin -ominaisuudesta, joka nostaa uutissyötteen kärkeen haluamiesi henkilöiden tai sivujen tuoreet postaukset. Kyse on tavallaan algoritmin ohituskaistasta.

Itse olen käyttänyt ominaisuutta pidempään, jotta voisin pysyä paremmin kartalla eräiden seuraamieni sivujen jakamista sisällöistä nimenomaan tuoreeltaan. Näin minun ei tarvitse etsiä tai löytää kiinnostavia sisältöjä päivien päästä, vasta kun algoritmi suvaitsee ne minulle tarjota.

Näyttökuva 2018-01-05 kello 9.01.47.png

Katso ensin -ominaisuudella seuratut sivut tunnistaa sinisestä tähdestä oikeassa yläkulmassa.

Homma toimii näin: Kun täppäät Katso ensin -ominaisuuden päälle esimerkiksi haluamiltasi sivuilta, näet niiden postaukset fiidisi kärjessä aina kun ne julkaisevat tuoretta sisältöä. Ominaisuuden käyttöönotto kestää hetken, joten ei kannata ihmetellä, jos mitään ei heti näy. Kyseisen sivun on myös täytynyt julkaista sivullaan tuoretta materiaalia. Sitä täppäämällä ominaisuuden saa myös heti pois päältä.

Yksittäisten sivujen postauksista voi halutessaan tilata itselleen myös ilmoitukset (”Hanki ilmoitukset” pääkuvassa), mutta itse vältän tätä, koska haluan pitää notifikaattien tuomat ärsykkeet elämässäni minimissä. Katso ensin -ominaisuus mahdollistaa omien kiinnostusten kohteiden seuraamisen korostetusti aina silloin, kun Facebookin on halunnut itse avata.

Koko uutisvirran asetukset voi kokonaisuudessaan myös täpätä asentoon, jossa kaikki postaukset näkyvät kronologisessa järjestyksessä – selaimessa valitse ”Viimeisimmät” sen jälkeen kun olet painanut uutisvirtaa-painikkeen ”Uutiset” yhteydessä näkyvää kolmea pistettä.

Näyttökuva 2018-01-05 kello 9.04.14.png

PS. ”Muokkaa asetuksia”-kohdasta voit selaimessa myös muuttaa Katso ensin -ominaisuutta (”Päätä, ketkä haluat nähdä ensin”):

Näyttökuva 2018-01-05 kello 9.04.25.png

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s