Yleisön ymmärtäminen & analytiikka

Pikakatsaus: Twitter-seuraajiesi ikäjakauman saat selville muutamalla klikkauksella

Näyttökuva 2017-03-28 kello 10.48.07

Disclaimer: Twitter ilmoittaa yleisötietojen alalaidassa pienellä präntillä näin: ”Tällä sivulla esitetty data perustuu arvioon eikä vastaa täsmällisesti tulevaa laskutusta. Twitterin kumppanidata rajoittuu Yhdysvaltoihin. Jotkin kaaviot näkyvät vain, kun käyttäjien vähimmäismäärä ylittyy.”

”Kumppanidatalla” ei kuitenkaan tarkoiteta ikäjakaumaa tai tietoja siitä, mitä aihepiirejä seuraajasi Twitterissä painottavat (kuva alla) – tai ainakin niin olen päätellyt julkisista lähteistä. Jos tiedät toisin, vinkkaa tuonne alle kommentteihin, niin korjaan!

Twitter ei ole ollut kovin halukas julkistamaan sellaisia yksityiskohtia, jotka kertoisivat, miten se tietonsa kerää. Joka tapauksessa – pienellä varauksella – yleisötietojen tarkastelu voi olla hyvä työkalu omien sisältöjen kehittämisessä.

Yksi käyttökelpoinen työkalu on videoanalytiikka, joka on vielä beta-vaiheessa, mutta ilmoittaa käynnistyskertojen lisäksi esimerkiksi loppuunkatseluasteen.

Tässä kirjoituksessa keskityn kuitenkin yleisödataan, en muuhun analytiikkaan, jota Twitteristä on saatavissa.

Yleisötiedoista voit saada irti lisäksi mm. seuraavaa (Twitter ei myöskään avaa, mihin sen tiedot seuraajien kiinnostuksen kohteista perustuvat):

Näyttökuva 2017-03-28 kello 10.56.09Näyttökuva 2017-03-28 kello 10.56.21Näyttökuva 2017-03-28 kello 10.56.29

Lopuksi vielä muistutus, miten Twitterin analytiikkatietoihin pääsee käsiksi (jos ei näy, ne pitää kytkeä erikseen päälle. Se tarvitsee tehdä vain kerran):

Näyttökuva 2017-03-28 kello 10.47.17.png

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s