Yleisön ymmärtäminen & analytiikka

Kiinnostaako, missä sinun tai muiden juttuja ja videoita jaetaan? Tämä kikkare selaimessa kertoo sen heti

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Seuraavassa pikakatsaus Facebookin omistaman CrowdTanglen Link Checker -lisäosaan, joka on ilmaiseksi ladattavissa Chrome-selaimiin. Lisäosan lataaminen ja käyttö ei edellytä CrowdTanglen selainpohjaisen analytiikkatyökalun käyttöä, joka sekin on ilmainen mutta vaatii kirjautumisen. Lisäosa hyödyntää varsinaisen työkalun tapaan vain somekanavien julkisia tietoja mihinkään kirjautumatta, joten ”vahinkojen” vaaraa ei ole.

Näyttökuva 2017-04-24 kello 12.50.58.png

Yle Kioskin Youtube-videosta selviää, että Warner Music Finland on jakanut sen Facebook-sivullaan. WMF:n Facebook-sivulta postaukselle on kertynyt 10 FB-toimintoa.

CrowdTangle Link Checker toimii simppelillä periaatteella: klikkaa haluamasi nettiosoitteeseen (toimii artikkelien lisäksi myös mm. Youtube-videoissa ja FB-videoissa) selaimen osoiterivillä ja klikkaa sen jälkeen Link Checker -kuvaketta oikealta ylhäältä, jolloin saat näkyviin ne (julkiset) tahot, jotka ovat sisältöä jakaneet joko Facebook-sivuilla, Twitterissä tai Reddit-ketjuissa.

Näyttökuva 2017-04-24 kello 13.19.08

Tämän Hesarin jutun tiedoista käy ilmi, että sen ovat jakaneet HS:n FB- ja Twitter-sivu sekä HS Urheilun Fb-sivu. ’Interactions’ ylhäällä vasemmalla tarkoittaa FB-toimintojen yhteenlaskettua määrää, kun taas ’interactions’ alempana tarkoittaa niiden toimintojen määrää, jotka tulivat kyseisen sivun postauksen yhteyteen. Tietoja kannattaa pitää suuntaa antavina, niissä voi esiintyä virheitä.

Samassa yhteydessä saat näkyviin kaikkien sisällön synnyttämien FB-toimintojen määrän – siis sen saman luvun, joka useimmiten löytyy esimerkiksi artikkelin FB-logon vierestä. Twitteristä tätä tietoa ei ole tarjolla Twitteristä johtuvista syistä.

Näyttökuva 2017-04-24 kello 12.35.33

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s